Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z serem twarogowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek usiekany 4 łyżki
jajko 1 szt
śmietana 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki
ser biały twarogowy 15 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z serem twarogowym

Kapustę pekińską drobno poszatkować. Rzodkiewkę umyć, pokroić w drobną kostkę lub cienkie plasterki. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Żółtko zetrzeć na tarce, wymieszać ze śmietaną, musztardą, odrobiną cukru, soli i pieprzu. Kapustę i rzodkiewkę włożyć do salaterki, wymieszać z przyprawą curry, posypać pokruszonym serem twarogowym, zalać śmietaną, posypać szczypiorkiem i drobno posiekanym białkiem z ugotowanego jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.10.2013 19:55
Ciekawe połączenie.
mirosława4 05.09.2013 12:35
ciekawe połączenie
Seba 01.11.2012 11:55
pycha
Motorek 29.04.2012 19:24
smaczna
Iwona51
Iwona51 05.01.2012 12:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak