Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
fasolka szparagowa 10 dag
marchewki 2 szt
jajko 3 szt
pietruszka 1 szt
ziemniak 1 szt
kukurydza marynowana 1/2 szkl
burak czerwony 1 szt
orzechy włoskie 1/2 szkl
majonez 1/2 szkl
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z orzechami

Marchewki, pietruszkę, ziemniaka i czerwonego buraka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować. Odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. orzechy drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, majonez, jogurt, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z wędliną i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 08.02.2014 00:41
super sałatka
Katarzyna59 23.09.2013 07:24
przepyszna sałatka
Seba 13.12.2011 09:57
same fajne składniki coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak