Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kalafiora

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 1 szt
mleko 1 szkl
czosnek 1 ząbek
ser żółty 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kalafiora

Kalafior umyć, podzielić na różyczki, ugotować w mleku, odparować płyn (rozgotować). Następnie dodać jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, utarty żółty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować krokieciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na jasno- złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.04.2013 07:37
ciekawa propozycja
IlonaAlbertos 24.08.2012 21:34
Fajny pomysł.
Seba 09.02.2012 00:20
fajne
Justyna Jussstiii 17.12.2011 10:01
mniam
pioge7 06.12.2011 09:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak