Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z jajkami i grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1/2 kg
pomidory 2 szt
jajko 4 szt
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
koperek 1 łyżka
grzanki 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z jajkami i grzankami

Szpinak umyć, pokroić , włożyć do garnka, zalać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Miękki szpinak ostudzić, zmiksować, dodać masło, bulionetkę, wlać 3 szklanki wrzącej wody i gotować około 5 minut. Następnie zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku, wymieszać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, pokroić na ćwiartki, włożyć na talerze, zalać zupą, posypać koperkiem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 26.08.2012 10:47
lubię szpinak pod każdą postacią :)
Motorek 26.01.2012 18:19
smaczna
mirosława4 22.12.2011 18:59
jestem ciekawa smaku tej zupki bowiem nigdy nie miałam okazji spróbować:)
ronald88 06.12.2011 13:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak