Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażam pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka (oczywiście jak najmniej tłuszczu). Obsmażonego kurczaka zalewam wrzącą wodą (jeszcze raz tyle co objętość kurczaka). Przyprawiam Lubczykiem suszonym, solą pieprzem (prace ułatwia kostka rosołowa - koniecznie delikatna - najlepiej drobiowa, ale ja nie używam). Po półgodzinie gotowania dorzucam kukurydzę zmieloną w malakserze (razem z zalewą). Jeszcze 15 min gotowania i tu już według uznania dodajemy pod koniec przecier pomidorowy. Ja dodaję, bo pomidorowa zupa idzie moim dzieciakom najlepiej. Jeśli jest sezon na pomidory zastępuję koncentrat świeżym pomidorem. Ląduje w garnku po podsmażeniu mięsa i tuż przed wlaniem wody. W wersji dietetycznej podaję zupę czystą, ale pyszna jest z kleksem ze śmietany, czy grzankami i koniecznie świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !