Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet na parze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
rozmaryn 2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: filet na parze

Panierkę przygotowujemy jako wymieszane wszystkie zioła- rozmaryn, tymianek, papryka, i sól, pieprz. Filet z kurczaka dzielimy na 4 części, każdą z nich obtaczamy w przygotowanej panierce. Wkładamy do wkładu do gotowania na parze, ja wkład smaruje zawsze oliwą, aby mięso nie przywierało. Gotujemy, aż do uzyskania miękkości mięsa- ok 30 min. na ok. 10 minut przed wyjęciem kurczaka włożyć do niego 2 ząbki czosnku pokrojone w talarki. Dodaję z ósemkami ziemniaków, pieczonymi w ziołach w piekarniku:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 01.03.2012 17:23
super
mic 03.02.2012 08:49
superowy pomysł
ziutula
ziutula 02.02.2012 10:27
smacznie...
aga130982 20.12.2011 11:53
mniam
treonina 12.12.2011 21:49
świetny pomysł!
berys18 08.12.2011 11:39
fajny pomysł
Dorian 07.12.2011 09:14
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak