Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowe w płatkach migdałów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 kg
płatki migdałowe 100 g
oliwa 1 łyżeczka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowe w płatkach migdałów

Pierś z kurczaka opukać i zmielić, albo bardzo drobno posiekać. Do mięsa dodajemy sól i pieprz, oraz z łyżkę oliwy z oliwek. Mięso musi mieć konsystencję mięsa na kotlety mielone. Formujemy dowolne kształty i obtaczamy w płatkach migdałowych. Dla dzieciaków robię wersję bez płatków, mięsko smaży się najlepiej na teflonowej patelni, mocno nagrzanej, jedynie posmarowanej delikatnie oliwą (posmarowanie pędzelkiem, tłuszcz w spray-u). Smakuje super ze wszelkimi sosami. Kotleciki można usmażyć także na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak