Sposób przygotowania

Mięso zemleć. Bułkę namoczyć w wodzie i mleku w proporcjach 1:1. Mięso wymieszać z bazylią,sosem sojowym,pieprzem i jajkiem,odstawić. Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle.Posypać solą i cukrem,aby zmiękła. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,chwilkę przesmażać,często mieszając.Jak cebulka będzie już miękka zdjąć z ognia i ostudzić. Bułkę wycisnąć z mieszanki wodno-mlekowej,dodać do mięsa razem z chłodną cebulką.Wszystko bardzo dobrze wymieszać. Dłonie zamoczyć w zimnej wodzie (mięso nie będzie się do nich kleiło) i formować kotleciki. Smażyć na oleju z każdej strony ok 5 minut po czym jeszcze niech dojdą pod przykryciem ok 10 minut.Jak dobrze zauważyliście uformowanych kotlecików nie obtaczam już w niczym:)))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !