Sposób przygotowania

Daktyle poszatkować i umieścić w szklanym słoju, zalać wódką zamknąć słój i odłożyć na 4 dni. Po tym czasie przełożyć daktyle do miski i zetrzeć narzędziem kuchennym do robienia pure z ziemniaków, albo zmiksować w robotem. przełożyć znowu do słoja, zamknąć i odłożyć na kolejne 3-4 dni. Przecedzić przez szmatkę, dodać miodu i przelać do butelki. Pozwolić trochę po leżakować daktylówce, im dłużej tym lepszy smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    intrygujący
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Musi być smaczny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    rewelacja :) uwielbiam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    na pewno swietnie smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno ma fajny smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi mieć dobry smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny likier
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    niesamowite ciekawe jak to smakuje
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    na pewno smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepis do wykorzystania,takiego jeszcze nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    daktylowego jeszcze nie piłam
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Wszyscy się zachwycają, a nikt nie robił? Buraki...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis warty wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    intrygująco brzmi i pewnie tak też smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Czy daktyle powinny być świeże, czy mogą być suszone? Właściwie różnią niewiele ale jednak :) Chętnie bym przygotowała taką nalewkę :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świeżych nawet w Polsce nie widziałam choć pewnie można sobie przywieść z wakacji w Afryce północnej :) robiłam z suszonych
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Musi mieć ciekawy smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    chętnie wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny likierek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !