Sposób przygotowania

Ciecierzycę moczymy najlepiej całą noc w wodzie i gotujemy do miękkości.
Grzyby zalewamy gorącą wodą- moczymy, następnie odciskamy wodę i siekamy- podsmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą.
Mięso mieszamy z grzybami i cebulą, posiekanymi orzechami, ciecierzycą i sporą ilością przypraw.
Wbijamy jajko- wszystko ponownie mieszamy.
Nakładamy porcję masy do keksówki wyłożonej pergaminem- na tym układamy kabanosy i znów przykrywamy resztą masy.
Pieczemy około 60- 70 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ciecierzycy w pasztecie jeszcze nie próbowałam, a wygląda fajnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jaki gatunek grzybów?
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nigdy takiego nie jadłam, pewnie pyszny
  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super przepis ,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    preferuję prawdziwki, ale mogą być inne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    musi być pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !