Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe serca według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód szklanka
mąka pszenna 25 dag
smalec 2 łyżki
mleko 4 łyżki
proszek do pieczenia mała torebka
sok z połowy cytryny
skórka z połowy cytryny
sól
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe serca według Agi

Miód z tłuszczem podgrzewamy ale nie gotujemy.Studzimy.Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników,mleko,sok i skórkę z cytryny,delikatnie solimy.Ciasto dokładnie wyrabiamy i zostawiamy na noc w lodówce.Następnie wałkujemy na około 1/2 cm i wykrawamy spore serca.Pieczemy około 20 minut w srednio nagrzanym piekarniku.Zimne smarujemy lukrem czekoladowym.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 22.03.2012 10:31
fajne
Krystyna32 17.01.2012 11:06
pycha
Chojłówna 06.01.2012 16:08
fajne
MAR3STA 15.12.2011 19:18
super
irenka 09.12.2011 20:39
muszą być pyszne i ładne
rutynka 07.12.2011 09:43
ja teZ:)
Kuchareczekjeden 06.12.2011 17:06
muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak