Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone ruloniki z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 350 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 4 paski
olej roślinny do smażenia
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
ogórek 1 szt.
ser żółty 4 (królewski)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone ruloniki z nadzieniem

Mięso mielone wyrabiamy z solą, pieprzem, jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki oraz drobno pokrojoną cebulą na jednolita masę. Paprykę, ser i ogórek kroimy w podłużne paski. Z miesa robimy placuszki, na środek kładziemy papryke, ser i ogórek, zwijamy delikatnie. Gotowe ruloniki obtaczamy najpierw w jajku rozmąconym, a potem w bułce tartej i smazymy na średnio rozgrzanym oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 05.12.2011 19:44
super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak