Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka ze śliwkami - bardzo łatwa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwek suszonych 250 gramów
olej
Sóls
pieprz czarny
Czosnek suszony Prymat
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka ze śliwkami - bardzo łatwa

Bardzo proste i pyszne danie

Mięso kroimy na plastry (jak na bitki), rozkładamy je i każdy kawałek posypujemy kolejno: solą, pieprzem i czosnkiem po obu stronach. Tak posypane mięso odstawiamy do lodówki na około godzinkę żeby przeszło przyprawami. Dno naczynia żaroodpornego polewamy lekko olejem i układamy warstwę karkówki, obsypujemy ją przyprawą curry i układamy po 3 - 4 śliwki na każdym kawałku. Warstwę polewamy lekko olejem i układamy kolejną (powtarzamy czynności z pierwszej warstwy). Na ostatniej warstwie, kończymy polewając olejem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem godzinkę lub trochę dłużej. Podczas pieczenia co jakiś czas należy podlewać mięso, aby nie było suche. Gdy będzie już miękkie i kruche, wyciągamy z piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak