Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń wiśniowy z kompotem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń wiśniowy 1 szt.
mleko 500 ml
cukier drobny 1 łyżka
cukier wanilinowy 30 gram
kompot z truskawek kilka łyżek
śmietana słodka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń wiśniowy z kompotem

1,5 szkl. mleka zagotowujemy. W 1/2 szkl. mleka dokładnie nalezy rozmieszać budyń wiśniowy z dodatkiem cukru drobnego i cukru wanilinowego. gdy mleko juz sie gotuje, wlewamy rozrobiony proszek i śmietane i dokładnie mieszamy. gorący wlewamy do przygotowanych salaterek. Polewamy kompotem z truskawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.01.2012 10:08
pieknie podane,,mniam
pacpaw 06.12.2011 20:08
świetne kolory
fasola 05.12.2011 19:43
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak