Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowany baton z mięsa mielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kasza manna 1/2 szkl
jaja 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: gotowany baton z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
wszystkie składniki włożyc do miski, dodać pokrojony koperek, solidnie wymieszać
Krok 1 - gotowany baton z mięsa mielonego foto
2
uformować dwa batony owinąć je folią spozywczą, dość szczelnie, boki zawiązać grubą nitką
Krok 2 - gotowany baton z mięsa mielonego foto
3
wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około pół godziny
Krok 3 - gotowany baton z mięsa mielonego foto
4
wyciągamy z wody, kiedy lekko ostygną zdejmujemy folię, dzielimy na porcje.
Krok 4 - gotowany baton z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.03.2014 17:55
Zapowiada się pysznie
Krystyna32 16.11.2013 09:07
apetycznie wygląda
Andysz 01.11.2012 20:14
gotowany baton?;p
Motorek 27.06.2012 14:20
super
smile 18.06.2012 18:37
ciekawa nazwa ;P
Goya 05.04.2012 19:07
fajne
ben-ka 08.01.2012 11:04
podoba mi się bardzo Twój przepis.
kuklik 06.12.2011 22:02
do cleba pycha
irenka 05.12.2011 21:56
smaczne ,robiłam podobnie z piesi indyka
suzana 05.12.2011 20:13
ale nazwa!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak