Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 główka
cebula 1 szt
kukurydza 1 puszka
rzodkiewka 1/2 pęczek
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej 2 łyżeczka
sól do smaku
śmietana 3 łyżka
ogórek sałatkowy 1/2 szt
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę szatkujemy, solimy i parzymy. Cebulę i jabłko kroimy w kostkę, rzodkiewkę trzemy na tartce, ogórka w półplasterki. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy sok, olej, śmietanę , pieprz i sól. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 08.10.2012 10:00
świetnie pasuje do większości mięs
RenataZ-et 28.06.2012 20:32
pycha
Kuchareczka2 18.06.2012 12:21
robię podobną
monika1968 13.05.2012 14:54
aż ślinka cieknie
ewaa 09.05.2012 21:41
smaczna
Margo1 29.03.2012 19:19
pyszna
Łukasz15 16.03.2012 09:22
pycha
Kuchareczekjeden 26.01.2012 06:40
smaczna
Angelika10 18.01.2012 01:00
fajna ;)
Ewelina47 03.01.2012 09:00
pyszna do obiadku i nie tylko
Ewa6274879 05.12.2011 22:36
świetny dodatek do mięsa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak