Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wisnie w słodkim syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
cukier 3 kg
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: wisnie w słodkim syropie

Wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Układamy w wyparzonych słoikach więcej niz do połowy. Wodę gotujemy z cukrem do momentu kiedy cukier sie rozpuści. Wisnie zalewamy syropem, szczelnie zakręcamy. pasteryzujemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 05.12.2011 20:05
najlepsze do tortu :)
Dorota59 05.12.2011 19:37
pyszniutkie zapasy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak