Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle serowo-szpinakowe.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek ze szczypiorem President 35 dag
szpinak mrożony 15 dag
koperek 1 garść
pomidor i sałata do dekoracji
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1/2 łyżeczki
makaron muszle 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle serowo-szpinakowe.

Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku.Przelać zimną wodą,osączyć. Szpinak podlać łyżką wody i na najmniejszym palniku podgrzać do rozmrożenia.Posypać czosnkiem granulowanym.Przestudzić. Zmiksować szpinak z serkiem , można doprawić solą i pieprzem,choć dla mnie smak jest wyśmienity bez doprawiania (serek był dobrze doprawiony). Zmiksować blenderem całość i napełnić farszem muszle. Dekoracyjnie rozkładać na półmisku i udekorować cząstkami pomidora i porwanym na kawałki listkiem sałaty.Posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć przyprawą do sałatek.Lekko schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.03.2012 17:51
musi być pyszne
czekoladka_m 02.02.2012 13:01
mniam;):) bardzo lubię ten makaron:)
misia53 07.12.2011 17:42
Zapomniałam napisać ,że twoje muszelki są przesmaczne!!!
misia53 07.12.2011 17:41
Bardzo lubię połączenie sera ze szpinakiem - robię często pierogi z takim nadziejem .....są świetne!
Monika111 05.12.2011 18:44
Ale bym zjadła! :)
mikrusiak 05.12.2011 18:38
świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak