Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
pomidor
makaron muszle
filet z kurczaka
olej
czosnek
żółty ser
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z farszem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Przelewamy zimną wodą i rozkładamy na ściereczce.Mięso umyć ,pokroić w kostkę i posypać solą i pieprzem.Czosnek posiekać.Pomidora przelać wrzątkiem,zdjąć skórkę.Pokroić w kostkę,paprykę również pokroić w kostkę.Rozgrzać olej i podsmażyć mięso.Po chwili dodać czosnek ,paprykę i pomidora.Dusić aż zmiękną warzywa.Ostudzić.Każdą muszlę napełnić farszem i kłaść mały kawałek sera żółtego.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Zapiekać 10min w piekarniku ,aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak