Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec domowy z grzybami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 kg
jabłka 2
cebula biała 2
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
grzyby garść

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec domowy z grzybami i orzechami

Grzyby odgotować i pokroić w kostkę.Orzechy rozdrobnić.Jabłka zetrzeć na tarce,cebulę i słoninę pokroić. Słoninę podsmażyć,lekko przestudzić żeby nie miała temp.smażenia,dodać pozostałe składniki(przyprawy na końcu) i smażyć na wolnym ogniu ok20min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 05.08.2010 21:16
Robię podobny, jednak składniki troszkę szersze ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak