Sposób przygotowania

Miękką margarynę zmiksować z solą,cukrem i cukrem waniliowym. Miksując dodawać po 1 jajku.Następnie stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem i dolewać mleka z rumem. Formę do pieczenia okrągłą z kominem o średnicy ok.25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto.Rozłożyć na wierzchu plastry ananasa.W środek każdego krążka włożyć truskawkę.Resztę truskawek poukładać dookoła. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (termoobieg) ok.1 godziny.Można oprószyć np. cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    robi wrażenie...:)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawe, czy mrożone truskawki nie zepsują.....?
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda nieziemsko
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ale wspaniałosci!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    wyglada bardzo smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    rewelacja takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !