Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieniec ananasowo-truskawkowy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 20 szt
margaryna 20 dag
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier wanilinowy 16 g
jajko 3 szt
cukier 1 szkl
mleko 125 ml
rum 2 łyżki
szczypta soli
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ananas z puszki 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec ananasowo-truskawkowy.

Miękką margarynę zmiksować z solą,cukrem i cukrem waniliowym. Miksując dodawać po 1 jajku.Następnie stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem i dolewać mleka z rumem. Formę do pieczenia okrągłą z kominem o średnicy ok.25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto.Rozłożyć na wierzchu plastry ananasa.W środek każdego krążka włożyć truskawkę.Resztę truskawek poukładać dookoła. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (termoobieg) ok.1 godziny.Można oprószyć np. cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.03.2013 11:39
rewelacja takie ciasto
Magdalena/Madija 28.06.2012 19:51
wyglada bardzo smakowicie
paula99926 06.05.2012 21:03
ale wspaniałosci!
caralajna 15.01.2012 22:53
wygląda nieziemsko
misia53 12.01.2012 18:17
ciekawe, czy mrożone truskawki nie zepsują.....?
mikrusiak 05.12.2011 18:38
robi wrażenie...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak