Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy na kilka większych porcji. nacieramy solą i pieprzem oraz polewamy przyprawą Kucharek w płynie. Na patelni rozgrzewamy olej, smazymy mięsko, gdy sie troche zarumieni, dodajemy wode i dusimy, co jakis czas mieszając. Do mięsa dodajemy kilka sztuk suszonych grzybków oraz posypujemy nacią selera (użyłam suszonej). Cebulę kroimy w piórka i również dodajemy do mięsa. W razie gdyby wody było za mało - dolewamy. Dusimy, aż miesko bedzie kruche - mi zajeło to ok. 1h40min. Na koniec dodajemy pokrojoną w niewielkie paski paprykę czerwoną i dusimy jeszcze ok. 15 min. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !