Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane piersi kurczaka w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt.
suszone pomidory 3 łyżki
feta 3 łyżki
oregano 0,5 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
chili do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ciasto francuskie 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane piersi kurczaka w cieście francuskim

Każdą z piersi delikatnie posolić (pamiętając, że feta też jest słona!),popieprzyć i naciąć w jej najgrubszym miejscu, nie na wylot, tworząc \"kieszonkę\". Łyżeczką nałożyć do owej sakiewki pomidory z fetą, czosnkiem, chili i oregano. Ciasto francuskie pociąć na 4 pasy szerokości ok.5 cm (cały płat ciasta wzdłuż na 4 równe części). Każdym z paseczków dokładnie owinąć nafaszerowaną pierś. Na wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem, zrobić nacięcie, aby para z mięsa miała którędy ujść.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 oC, piec do zbrązowienia ciasta. Pierś podawać podzielona na porcje (2-3 sztuki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak