Sposób przygotowania

Mąkę , cukier , proszek do pieczenia i margarynę połączyć. Jajka rozbełtać w miseczce i dodać do masy . Na końcu dosypać rodzynki . Podsypując mąką ( w razie potrzeby )rozwałkować na 1/2 cm , wykrawać ciastka i piec na patelni przecieranej ręcznikiem papierowym nasączonym w tłuszczu . Pieczemy na wolnym ogniu po ok 3 minuty z każdej strony na złoto - brązowy kolor :)

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    :) też czasem robię ciastka z patelni, świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny pomysł, nigdy takich nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    ja również jeszcze nie jadłam takich ciastek, a te wygladają bardzo apetycznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    to po prostu racuchy z rodzynkami....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    Pyza one nie są w smaku jak racuchy , są kruche jak normalne ciastka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawe, nigdy takich nie jadłam ale są bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ciekawy pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !