Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny otrębowe z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1,5 szklanka
otręby pszenne 1 szklanka
cukier 2 łyzeczka
cynamon 1 1/4 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 1/4 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczka
maślanka 1 1/4 szklanka
jajko 2
olej 3 łyżeczka
gruszka
aromat waniliowy 1,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny otrębowe z jabłkami

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Formę do muffinek wyłóż papilotkami.Wymieszaj mąkę, otręby, słodzik, cynamon, sodę I sól w jednej misce. W drugiej połącz maślankę, jaja, olej, pokrojone w kostkę gruszki i ekstrakt waniliowy.

Zrób wglębienie w suchych składnikach. Dodaj mokre składniki i krótko zamieszaj. Nałóż do foremek, piecz przez 20 minut. Podawaj ostudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 09.02.2011 20:40
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak