Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Włoszczyznę obrać, opłukać, zalać 4 szklankami wody, gotować 30 minut. W połowie gotowania dodać ziemniaki. Następnie wywar przecedzić. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i połączyć z przestudzonym wywarem, stale mieszając. Zupę zagotować, zdjąć z ognia, dodać mleko, śmietanę, starty ser, marchewkę z włoszczyzny i ziemniaki. Zupę zmiksować, doprawić sokiem z cytryny i solą.
Por oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w krążki i zeszklić na maśle. Zupę podgrzać, rozlać do bulionówek i przybrać porem.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    warto wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobra zupa nie jest zła
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    próbowałam jest niezła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pychotka!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    wolę zupę warszawską
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    musi byc smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !