Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
jajko 3 szt
mąka 2 szkl
jogurt naturalny 1 szkl
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ryżowe

Ryż gotujemy do miękkości, wykładamy na sito, aby ociekł z wody. Następnie do ryżu dodajemy jajka, jogurt naturalny oraz cukier do smaku. Kolejno porcjami dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z cukrem lub jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 06.12.2011 20:27
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak