Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 40 dkg
włoszczyzna
woda 2 l
kapusta włoska 1 ćwiartka
ziemniaki 15 dkg
fasola 15 dkg
koncentrat pomidorowy 6 dkg
śmietana 50 ml
mąka 2 łyżki
sól
cukier
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Fasolę opłukać moczyć w przegotowanej wodzie przez kilka godzin,ugotować,osolić,gdy jest miękka.Z połowy buraków i włoszczyzny ugotować wywar. Resztę oczyszczonych buraków i warzyw pokrajać w cienkie paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ugotować w niedużej ilości osolonej wody.Pod koniec gotowania dodać poszatkowaną kapustę włoską.Ziemniaki obrać ,pokrajać w kostkę,ugotować w przecedzonym wywarze.Do wywaru wlać mąkę rozmieszaną z 1/8 l zimnej wody ,zagotować włożyć jarzyny,fasolę,przecier pomidorowy.I wszystkie składniki połączyć ze śmietaną.Przyprawić do smaku czosnkiem roztartym z solą i cukrem.Barszcz ten można również przyrządzić na wywarze z kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 28.11.2012 18:17
dobra
Aneta41 15.03.2012 15:15
rany!! moja ulubiona zupka!!! super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak