Sposób przygotowania

Fasolę opłukać moczyć w przegotowanej wodzie przez kilka godzin,ugotować,osolić,gdy jest miękka.Z połowy buraków i włoszczyzny ugotować wywar. Resztę oczyszczonych buraków i warzyw pokrajać w cienkie paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ugotować w niedużej ilości osolonej wody.Pod koniec gotowania dodać poszatkowaną kapustę włoską.Ziemniaki obrać ,pokrajać w kostkę,ugotować w przecedzonym wywarze.Do wywaru wlać mąkę rozmieszaną z 1/8 l zimnej wody ,zagotować włożyć jarzyny,fasolę,przecier pomidorowy.I wszystkie składniki połączyć ze śmietaną.Przyprawić do smaku czosnkiem roztartym z solą i cukrem.Barszcz ten można również przyrządzić na wywarze z kości.

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    rany!! moja ulubiona zupka!!! super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !