Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło ziołowe
wędlina
pieczarki 15 dag
ser żółty 15 (tarty)
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kanapki

Opłukane i oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce razem z serem żółtym.Kromki cieniutko posmarować masłem,ułożyć po plasterku wędliny(można bez w wersji dla jaroszy),posypać pieczarkami z serem i oregano.Paprykę lub inne warzywa kłaść na wierzch lub dopiero po wyjęciu z piekarnika.Kanapki ułożyć na folii i zapiekać kilka min do rozpuszczenia się sera w 200stopniach.Udekorować natką,można dodać oliwki i świeżą papryczkę chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 17.06.2012 22:45
proste ale smaczne
Kate131 30.10.2011 09:44
lubie takie domowe zapiekanki
Anna158 01.10.2010 17:37
pojechałaś po bandzie :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak