Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowy gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
cebula 2
pieczarki 25 dag
papryka żółta 1
papryka czerwona 1
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
pieprz
sól
natka pietruszki
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowy gulasz

Wątróbkę kroimy na mniejsze części i posypujemy solą. Cebulę oraz papryki kroimy w niedużą kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Pokrojone składniki ( papryki, cebulę,, pieczarki) podsmażamy na patelni. Warzywa te trzymamy na ogniu czasami mieszając, aż będą miękkie. Wątróbkę podsmażyć na tłuszczu. W szklance wody rozpuszczamy kostkę bulionową, a później wlewamy ją do warzyw i dodajemy również wątróbkę. Do tych składników dodajmy przecier pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy, a później dodajemy na koniec jeszcze śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 06.12.2011 09:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak