Sposób przygotowania

Sprawioną i oczyszczona kaczkę dzielimy na mniejsze kawałki. Każdą część kaczki smarujemy dokładnie pieprzem, oraz solą i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kaczkę wsadzamy na blachę lub najlepiej do naczynia żaroodpornego, smarujemy margaryną i wsadzamy do piekarnika. Kaczkę pieczemy około 1 godz i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę obieramy i szklimy na patelni. Boczek kroimy w niedużą kostkę i również podsmażamy na patelni. Kapustę kiszoną wyciągamy z woreczka i kroimy na mniejsze kawałki. Do kapusty dodajemy podsmażony boczek i cebulę i dodajemy kminku. Całość mieszamy dokładnie. Do kapusty wlewamy wodę i dusimy na niedużym ogniu. Kiedy kaczka będzie już dobrze upieczona podajemy ją z gotową kapustą kiszoną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !