Sposób przygotowania

Obrane i umyte warzywa ( cukinię , ziemniaki, cebulę) ścieramy na tarce. Nadmiar wody powstałej z tych warzyw wylewamy. Do ciasta z tych warzywa dodajemy mąkę pszenną i mieszamy, a później doprawiamy do smaku pieprzem i solą, a następnie całość dokładnie mieszamy. Wymieszane ciasto nakładamy na patelnię za pomocą łyżki i smażymy na oleju z obydwóch stron. Upieczone placki kładziemy na na ręczniki papierowe, żeby usunąć z nich nadmiar tłuszczu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    doskonałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię wszystko co jest z cukinią :)
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !