Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe z suszonymi pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
cebula 1 szt
suszone pomidory 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe z suszonymi pomidorami

Mięso kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. Kładziemy na rozgrzany olej, dodajemy pokruszone suszone pomidory i pokrojoną cebule, smażymy na rumiano z obu stron. Dusimy podlewając wodą pod przykryciem, do miękkości. Możemy zagęścić sos łyżką mąki rozbełtaną z zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.11.2012 09:05
Ty to masz dobrze wiem ,że sama suszysz pomidory to takie danie możesz często serwowac.
Ada-Gaba 10.05.2012 13:00
wyśmienite
Wacław 21.02.2012 10:20
pyszny obiadek !
pacpaw 06.12.2011 20:07
jaki typ wieprzowiny do bitek używasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak