Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie klopsy z kaszy i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szkl
pieczarki duszone 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
jajko 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie klopsy z kaszy i pieczarek

Kasze gotujemy i studzimy. Uduszone pieczarki odcedzamy i drobno siekamy. Cebule drobno kroimy i szklimy na oleju.Mieszamy w misce kaszę, pieczarki i jajko, cebulę , doprawiamy sola i pieprzem, wyrabiamy na jednolita masę. Jeśli nie jest ścisła, dodajemy trochę tartej bułki. Formujemy klopsy, otaczamy je w tartej bułce i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.03.2013 17:24
pyszne klopsiki
ben-ka 26.02.2012 11:15
bardzo by mi smakowały:)
gosia561 31.01.2012 22:17
dobre
Izabela28 02.01.2012 13:54
fajny przepis:)
kasienka23 06.12.2011 23:01
uwielbiam grzybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak