Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
pieczarki 30 dag
wątróbki z kurczaka 40 dag
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
olej
sól
pieprz
bazylia
majeranek
natka pietruszki
śmietana 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia z wątróbką

Wątróbki umyć i zmielić.Cebulę posiekać .Pieczarki pokroićw plasterki Obrać marchewki i zetrzeć na tarce.Cebulę zeszklić na oleju dodać wątróbkę,pieczarki,marchewkę i podlać wodą Dusić .a gdy wątróbka zmięknie doprawić.Śmietanę wymieszać z przecierem i dodać do wątrobki.Cukinię umyć i nie obrana pokroić w cienkie paski Wrzucić do wrzącej wody i gotować 2min.odcedzić.Podać z wątr.oką posypane pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.09.2012 11:20
cos ciekawego
Hanna5 16.04.2012 10:14
akurat mam cukinie w lodówce
Luki 11.02.2012 10:36
fajny przepis
iknbozka 17.12.2011 13:58
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak