Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kalafiorowo-mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
mięso mielone 60 dag
śmietana 1/2 szkl
cebula 1
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki
papryka mielona
tymianek
ser żółty 25 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kalafiorowo-mięsna

Kalafior bumyć ,podzielić na rożyczki.Gotować w osolonej wodzie ok 10-15 min.Odcedzić (wodę zostawić).Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć,dodać mięso,doprawić solą pieprzem,papryką i tymiankiem.Smażyć przez kilka minut.Z masła i maki zrobić zasmazkę dodać wywar z kalafiora,śmietanę i połowę sera.Chwilę pogotować.Dodać pieprz.Ułozyć w naczyniu żaroodpornym kalafiora i mięso.Polać wszystko sosem i posypać serem.Zapiekać 20 min w temp 200st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.11.2012 19:23
super
Małgosia6 04.02.2012 17:33
super
Luki 30.01.2012 06:49
zajefajne
piotereq 06.12.2011 17:46
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak