Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wieprzowina 1/2 kg
bułka czerstwa 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
bułka tarta pikantna
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z papryką

Do mięsa dodajemy posiekaną natkę pietruszki, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy. Formujemy niewielkie pulpeciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak