Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka o smaku karmelowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
ajerkoniak 5 lyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyzeczki
kawa rozpuszczalna do posypania
karmel 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka o smaku karmelowym

Zelatyne rozpuszczamy w niewielkiej ilosci wody, a nastepnie ubijamy ze smietana.
Mase karmelowa rozcieramy i laczymy ze smietana i ajerkoniakiem.
Napelniamy slaterki lub inne naczynka- schadzamy w lodowce.
Przed podaniem posypujemy sproszkowana kawa rozpuszczalna.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 01.08.2012 21:49
Bomba
Kamila/kami007 07.04.2012 12:38
super
Kas2 15.03.2012 21:41
cudowny deser
AGNIESZKA144 12.03.2012 21:10
super
Magdalena1110 23.12.2011 21:49
pyszna
Krystyna32 23.12.2011 09:45
super
olkaaa 19.12.2011 08:00
muszę spróbować
MAR3STA 08.12.2011 17:50
robię taką do ciasta, jest pyszna
Monika111 05.12.2011 07:26
pycha! Uwielbiam takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak