Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 1 szt
mąka ziemniaczana 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy ziemniaczane

Kilogram ziemniaków gotujemy w osolonej wodzie, a następnie po ugotowaniu przepuszczamy przez praskę. Ziemniaki surowe ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a następnie dokładnie wyciskamy przez ścierkę. Oba rodzaje ziemniaków łączymy ze sobą, dodajemy mąkę ziemniaczaną, sól oraz pieprz, dokładnie wyrabiamy ciasto ziemniaczane. Następnie z ciasta formujemy kulki i gotujemy je w osolonym wrzątku. Podajemy polane skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.05.2012 12:20
super
Wiesława1 16.03.2012 08:06
uwielbiam
Miki 19.12.2011 20:42
mniam
Olaa 06.12.2011 08:52
super
1j1o1l1a1 05.12.2011 02:00
pracochlonne ale warto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak