Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem śmietanowy (m.in. do tortu)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 opakowanie
cukier 2-3 łyżki
zapach waniliowy 1 sztuka
rum kilka kropel
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: krem śmietanowy (m.in. do tortu)

Śmietana kremówka musi być mocno schłodzona. Ubijamy ją na sztywno, pod koniec dosypując cukier i dodając ulubiony zapach oraz np. kilka kropelek rumu. Jeśli krem jest do ciasta, które ma być zjedzone natychmiast, ubijamy go z dodatkiem zagęstnika do śmietany. Jeśli tort ma postać, krem warto „usztywnić”, dodając łyżkę rozpuszczonej żelatyny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 16.12.2011 18:45
krem nadaje sie do kazdego ciasta:) pyszny jest gwarantuje:) i szybko sie robi
Brigitte 11.12.2011 20:41
eh... lubię deserki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak