Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Osączamy z nadmiaru wody, jeżeli jest taka konieczność. Cebulę obieramy i również ścieramy na tarce. Marchew obieramy, myjemy, a następnie ścieramy tak jak pozostałe składniki na tarce. Następnie utarte warzywa przekładamy do miski, dodajemy jajka oraz mąkę. Mąki ma być tyle, aby ciasto nie było gęste, ani zbyt rzadkie. Solimy oraz pieprzymy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką porcję ciasta, formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • -1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wg mnie , szkoda psuc ziemniaczanego smaku marchewka...ale jak ktos lubi :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    coś innego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !