Sposób przygotowania

Grzyby namoczyc minimum pół godziny w 1 szklance wody ciepłej przegotowanej.Nastepnie wyjąc ,pokroic w paseczki .Wodę zostawic ,Kapustę dośc drobno pokroic ,przepłukac wodą .W wodzie pozostałej po moczeniu grzybów rozpuścic koski rosołowe ,wlac do kapusty ,dodac pokrojone grzyby ,czosnek roztarty z solą i przyprawy.Jabłka pokroic w ósemki ,wrzucic do kapusty .Kapustę dusic pod przykryciem na wolnym ogniu,aż będzie miękka.Kiełbasę umyc ,osuszyc papierowym ręcznikiem i podsmażyc na rumiano z odu stron.Wyjąc ,ponacinac skośnie ,aby wypłynął sok .Do naczynia żaroodpornego wyłozyc kapustę .Całośc posypac majerankiem .Zapiec półgodziny w temperaturze 180*C.Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasy podsmażyc pokrojona w krążki cebulę .Przed podaniem cebulę ułozyc na kiełbasie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej jeszcze nie jadłam, ale apetycznie się zapowiada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    pomysł fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    ciekawe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczne danie w sam raz na zimowe dni.
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    tez robie taką kiełbaske z róznymi dodatkami na imprezy przy ognisku
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kapusta + biała kiełbasa = świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    to musi być smaczne :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super jest taka kiełbaska
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pasuje idealnie
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nasze polskie smaki- aż ślinka cieknie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !