Sposób przygotowania

Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Na nim zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i razem smaż, aż odparuje cały sok. Wsyp bułkę tartą. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Bułkę rozetnij wzdłuż na połówki. Każdą z nich równomiernie przykryj farszem pieczarkowym. Posyp startym serem. Bułki połóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 8-10 min. w temp. 200oC. Gotowe zapiekanki udekoruj gałązkami natki. Podawaj natychmiast. Jako dodatek serwuj keczup.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    bardzo smaczna:0 naprawdę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !