Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bagietki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 30 dkg
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 ŁYŻKI
natka pietruszki 4 gałązki
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup do smaku
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bagietki

Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Na nim zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i razem smaż, aż odparuje cały sok. Wsyp bułkę tartą. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Bułkę rozetnij wzdłuż na połówki. Każdą z nich równomiernie przykryj farszem pieczarkowym. Posyp startym serem. Bułki połóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 8-10 min. w temp. 200oC. Gotowe zapiekanki udekoruj gałązkami natki. Podawaj natychmiast. Jako dodatek serwuj keczup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 13.01.2012 16:29
bardzo smaczna:0 naprawdę:)
Emiliozo 11.12.2011 19:14
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak