Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Oczyszczoną flądrę dokładnie myjemy, odcinamy ogon i płetwy. Cytrynę myjemy, sparzamy wrzątkiem, osuszamy. Z 1/2 cytryny wyciskamy sok, a pozostałą połówkę kroimy w cienkie talarki. Masło kroimy na talarki i układamy na folii aluminiowej, a na nim kładziemy flądrę. Rybę polewany sokiem z cytryny (z obu stron), odstawiamy na 15-20 minut,


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    szkoda , że nie ma u mnie świeżych ryb :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    intryguje mnie ta flądra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    o bardzo fajna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wypróbuję
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smak wakacji nad Bałtykiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !