Sposób przygotowania

Grzyby zalać 3 szkl. wody i zostawić na 2 godz.. Grzyby ugotować, odsączyć i drobno pokroić. Por kroimy w półtalarki, a cebulę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, szklimy cebulę, dodaje pora i grzybki, zalewamy pół szkl. wywaru z grzybów, dusimy ok. 10 min. Zestawiamy z pieca i dodajemy jaja ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Udka trybujemy z kości i napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami. Naczynie do zapiekania smarujemy resztą tłuszczu i zapiekamy udka przez 20 min w temp. 180 stopni nastepnie wlewamy bulion grzybowy i pieczemy jeszcze 30-40 min. Powstały sos przelewamy do rondelka i zagęszczamy mąką z wodą. Doprawiamy skórką z cytryny i solą oraz pieprzem,. Zabielamy śmietana i dodajemy natkę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    lubię takie połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowicie nadziane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowicie nadziane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    świetny przepus!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    świetny przepus!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    dziekuje bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !