Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 2 klanki
płatki pszeniczne 2 szklanki
płatki z żyta 1 szklanki
płatki kukurydziane 1 szklanka
nasiona sezamy 1/4 szklanki
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
siemię ln 1/4 szklanki
brązowy cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Granola

Wymieszać wszystko i dodać szczyptę soli, która podkreśli słodki smak. Wlać do tego 1/2 szklanki oleju i 1/2 szklanki wody. Wymieszać. Wysypać na blaszkę i do piekarnika. Mieszać co 5- 10 minut do wysuszenia. Piec w temperaturze 170 stopni. Idealne do chrupania lub jako dodatek do ciasta na muffinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 21.02.2016 22:08
Świetna alternatywa dla gotowych, kupnych mieszanek!
malcik111 07.06.2012 21:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak