Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z orzechów włoskich

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 15 szt
cukier 3 ŁYŻKA
wódka 4 SZKLANKI
spirytus 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z orzechów włoskich

Umyte zielone orzechy, zebrane w lipcu, kroimy w plasterki( polecam założyć rękawiczki), wrzucamy do słoja i zalewamy wódką i spirytusem. Tak przygotowane orzechy odkładamy na miesiąc w ciepłe miejsce i co kilka dni potrząsamy słojem. Po miesiącu zlewamy alkohol, a pozostałe w słoju orzechy zasypujemy cukrem na kilka dni, aż cukier się rozpuści i powstanie syrop. Tak powstały syrop łączymy z uprzednio powstałym nalewem i pozostawiamy na 2 dni. Po dwóch dnia filtrujemy i rozlewamy do butelek. Nalewka gotowa:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.10.2014 14:06
zdrowa i dobra
zbigniew1975 14.10.2013 20:22
oj tak pyszna wsam raz na problemy żołądkowe
gosia561 23.04.2012 23:17
babuni:)
KAROLA 05.02.2012 23:38
na zdrówko
Marzena34 03.02.2012 09:00
swietne
ewaa 15.01.2012 19:54
super
treonina 12.12.2011 21:50
o! to muszę wypróbować!
Maniek2 12.12.2011 16:02
super
krzysiu510 11.12.2011 20:32
dora na dolegliwości żołądkowe
Teresa19 05.12.2011 19:04
fajna
malcik111 04.12.2011 19:29
:) dzidek jak bylismy mali nie chcial sie nią dzielić, dopiero teraz...
sylwia / sytofala 04.12.2011 18:50
dobra na ból brzuszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak